Home

De verste jordskjelvene

- Det er satt opp provisoriske telt og gapahuker som folkEl Dia de Todos Los Santos | Guri og Ola på viddene

Historiens verste jordskjelv - Nettavise

 1. 2000 dør i det verste jordskjelvet i Algerie på over 20 år. 24. februar 2003: Minst 240 omkom og 1000 ble skadd under et skjelv i den nordvestre delen av Kin
 2. De dødelige jordskjelvene. Når jordskjelv rammer, står mennesket ganske hjelpeløst i kampen mot naturkreftene. Hundretusener har omkommet i skjelv de siste hundre årene. Her er en oversikt over de verste skjelvene siden 1906
 3. Historiens verste jordskjelv Bygninger kollapser, broer styrter og tsunamier reiser seg fra havet. Når de verste jordskjelvene treffer, kan det koste hundretusenvis av menneskeliv. Det har skjedd 5 ganger de siste 100 årene
 4. Jordskjelv er en av naturens mest ødeleggende krefter som kan forårsake ubegripelig mengde skade på svært kort tid. Fra jordskjelvet i Nepal som forårsaket livene til over 5000 mennesker til Port-au-Prince, Haiti, skal vi dele med deg 25 av de verste jordskjelvene i verden, både i antall dødsfall og størrelsesorden
 5. Her er de fem mest voldsomme jordskjelvene i nyere tid målt etter Richters skala. 1) Chile 22. mai 1960 (9,5 - 118 omkomne) Det aller sterkeste jordskjelvet som er registrert i nyere tid målte hele 9,5 på Richters skala og inntraff i den sørlige delen av Chile den 22. mai 1960. Fordi jordskjelvet traff en relatert ubebodd del av landet og de fleste husene var laget av tre, var det få omkomne

DE FEM KRAFTIGSTE: Kartet viser hvor de fem kraftigste jordskjelvene siden 1900 har oppstått. Vis mer. Energimengden som ble frigjort under skjelvet tilsvarte styrken til en million Hiroshima-bomber Den verste tsunamien til nå skjedde i 1883 da vulkanen Krakatau eksploderte i Indonesia og hvor flodbølger drepte 36 000 personer. De naturkatastrofene som har tatt flest liv er imidlertid jordskjelv hvor flere millioner ha mistet livet Nedenfor er en liste over jordskjelv som har vært svært kraftige eller forårsaket store menneskelige eller materielle tap. Styrken er angitt i forhold til Richters skala som ble utviklet av Charles Francis Richter i 1935.Den angitte styrken før den tid er altså anslag, og derfor usikker

De dødelige jordskjelvene - Bergens Tidend

 1. De verste naturkatastrofer i Peru har skjedd fra 1746 til 2017, fordi territoriet ligger i et område med intens seismisk aktivitet av Nazca-platen (havplaten), som er nedsenket under den sydamerikanske (kontinentale platen). Den konstante bevegelsen gir friksjon mellom begge, noe som forårsaker hyppige jordskjelv i verden. Gjennom historien har Peru hatt ulike naturkatastrofer som.
 2. Intra-plate jordskjelv (både de små og store) forekommer vesentlig hyppigere langs gamle deformerte soner inne på kontinentalplatene, og 64% av all intraplate-seismisitet er knyttet til innsynknings- og avbrutte rift-soner. 1904-jordskjelvet i Oslo-graben er altså et typisk intraplateskjelv
 3. ne Meglerhus tror at også norske banker kan bli dratt ned i sluket i løpet av det neste halvåret. Under 1
 4. de verste jordskjelvene i japan 20 prosent av verdens jordskjelv rammer Japan. Her er en liste over noen av de verste skjelvene i Japan de siste hundre årene: * 1. september 1923: Et jordskjelv som måler 7,9 på Richters skala, rammer Tokyo
 5. Et par av de verste jordskjelvene i nyere tid har funnet sted i dette årtusenet. Det dødeligste jordskjelvet rammet Indonesia i 2004 og sendte en tsunami gjennom Det indiske hav, som endte med å ta livet av opp mot 230 000 mennesker

Har du spørsmål vedrørende jordskjelv? Send en epost til jordskjelv@norsar.no. NORSARs jordskjelvtelefon: 90 87 34 84 (mandag-fredag, kl 8:00 - 16:00) Ved større hendelser: Hele døgnet Jordskjelv er rystelser og bevegelser i bakken på grunn av plutselig utløste bevegelser i jordskorpen eller øvre del av mantelen, den såkalte litosfæren.Rystelsene kan forårsake skader på bygninger, og om jordskjelvet inntreffer under havet kan en flodbølge, tsunami, utløses og beveger seg over lange strekninger og forårsaker store ødeleggelser når den når land For nøyaktig ett år siden ble 216.000 mennesker drept av tsunamien i Sørøst-Asia. Det var blant de verste ulykkene de siste hundre årene. Her er resten

Jordskjelvet i stor Sichuan var det nest dødeligste jordskjelvet for å treffe Kina og den 21. dødeligste av all tid. 2. Indian Ocean, 2004 . En av de verste naturkatastrofer i registrert historie, undersjøisk jordskjelv i undersjøisk jord eller jordskjelvet i Det indiske hav i 2004 slått 26. desember klokken 00:58:53 UTC - Jordskjelvet i 2010 er ett av de verste landet har hatt. Skjelvet hadde sitt episenter rett utenfor hovedstaden, derfor ble følgene så katastrofale. 16 000 offentlige ansatte omkom - det etterlot i tillegg landet i en administrativ krise, forklarer Hindahl. Både presidentpalasset, parlamentet og de fleste departementer ble lagt i grus

Jordskjelv: Se videoklipp fra historiens 5 verste

 1. Jordskjelv er rystelser eller bevegelser i Jorden forårsaket av at to deler av litosfæren (Jordens stive ytterste lag), plutselig forskyver seg i forhold til hverandre. Dette skjer etter en periode med oppbygging av spenning, når bergartenes kritiske styrke overskrides. Da dannes det en forkastning, eller mer vanlig, en allerede eksisterende forkastning beveger seg slik at berget på den.
 2. En oversikt over de verste jordskjelvene i Tyrkia siden 1939: Ofte utsatt for jordskjelv. En oversikt over de verste jordskjelvene i Tyrkia siden 1939
 3. Flodbølgen som søndag rammet Sørøst-Asia og deler av Afrika etter jordskjelvet i Indonesia er blant de åtte verste naturkatastrofene de siste hundre årene

Da skjer de verste jordskjelvene. Når plater kolliderer, kan den ene platen bli presset nedover mot mantelen. Det er nettopp det som skjer utenfor kysten av Japan. Der har den ene platen gjennom flere millioner år blitt presset 600 kilometer nedover i mantelen Et kraftig jordskjelv har ført til store ødeleggelser i flere byer i både Tyrkia og Hellas. Over 700 er skadet i Tyrkia og 22 personer er bekreftet omkommet Men når et jordskjelv rammer en stor by, kan ødeleggelsene være omfattende. Tap av liv og eiendom er da proporsjonalt med størrelsen på befolkningen og med hvor godt forberedt man er. Den 12. januar 2010 opplevde Haiti et av de verste jordskjelvene i historien når det gjelder tap av liv og eiendom

AMATRICE (NRK): - Det var et brøl fra jordens indre, sier den 100 år gamle Paolina Vargiu i Amatrice. 299 mennesker omkom i jordskjelvet i 2016, og nå er fremtiden uviss for den berømte. De beveger seg fram og tilbake og gir ikke store utslag. Problemet er bare at dette varselet kommer i seineste laget. P-bølgene kommer bare noen titalls sekunder før de farligere N-bølgene. Det er N-bølgene som får jordskorpen til å bølge opp og ned, som et opprørt hav i de verste tilfellene. Først da oppstår de store ødeleggelsene Her er de verste flodbølgene . Såkalte tsunamier har opp gjennom historien tatt titusenvis av liv, men ikke på 108 år har jordskjelv-bølger tatt flere liv enn i Sørøst-Asia søndag Bakgrunn: Bygninger dreper - ikke jordskjelv Det siste tiåret har vært blant de verste noensinne når det gjelder skader og omkomne på grunn av jordskjelv, til tross for økende kunnskap om hvordan skader og tap av menneskeliv kan forebygges Chile var nærmest epicenteret, og lider det verste av ødeleggelsen. Heldigvis var de verste treffområdene tynt befolket. Mer enn 5000 mennesker ble drept, og to millioner ble hjemløse, men i følge jordskjelvets vold, kunne dette lett blitt verre. . 9 1906 San Francisco jordskjel

De verste jordskjelvene i historien. Nyheter. Publisert: 13 oktober 2015 13:34 Sist oppdatert: 13 oktober 2015 13:39. Øyvind Brostrøm; Mandag kveld i 22.30-tida ble et jordskjelv på 2,1 på Richters utløst i trondheimsområdet. Dette er et veldig lite skjelv som knapt merkes av mennesker. Jordskjelv er rystelser. Verste jordskjelv på over 30 år Flere landsbyer i Guatemala er blitt rystet av jordskjelv. Det har ikke vært et kraftigere skjelv i landet siden 1970-tallet. Alle foto: NTB scanpix. Av Polopoly Import Polopoly Import 120 innlegg . BildeSpesial. Innbyggerne i Los Angeles er kritiske til delstatens myndigheter etter svikt i varslingssystemene

Verste jordskjelv i Nepal siden 1934 Over 870 mennesker er funnet døde og hundrevis av andre er skadd etter det kraftige jordskjelvet i Nepal, opplyser myndighetene. Jordskjelvet skapte store ødeleggelser i Katmandu Hundreårets verste naturkatastrofer Flodbølgen som søndag 26. desember rammet Sørøst-Asia og deler av Afrika etter jordskjelvet i Indonesia er blant de åtte verste naturkatastrofene de siste hundre årene

25 verste jordskjelv i historien - no

TOP-10 av de sterkeste jordskjelvene i verden (poeng). Hva er det sterkeste jordskjelvet i menneskets historie og i Russland? Hvor er de kraftigste jordskjelvene De 10 konsekvensene av de aller beste jordskjelvene Konsekvensene av jordskjelv er alle de situasjonene som oppstår etter at en tellurisk bevegelse oppstår. Alvorlighetsgraden av disse konsekvensene vil hovedsakelig avhenge av størrelsen på jordskjelvet og konteksten der det forekommer Verdens verste jordskjelv Av Rune Bernhus. Publisert: 25. april 2015, kl. 21:55 Sist oppdatert: 25. april 2015 De ville forlenge før jeg begynte å spille . Naboen plukket ikke opp hundebæsjen etter bikkja si - ble slått til blods med krykke Guatemala by (NTB-AFP-R): Hele familier døde da hjemmene deres ble ødelagt i det kraftigste jordskjelvet som har rammet Guatemala på flere tiår

De fem kraftigste jordskjelvene ABC Nyhete

 1. st 45 etterskjelv. Jordskjelvet førte til enorme materielle ødeleggelser og menneskelige lidelser
 2. Bakgrunn: Bygninger dreper - ikke jordskjelv Det siste tiåret har vært blant de verste noensinne når det gjelder skader og omkomne på grunn av jordskjelv, til tross for økende kunnskap om hvordan skader og tap av menneskeliv kan forebygges
 3. Jordskjelv har vært årsak til noen av de verste naturkatastrofene med tanke på tap av menneskeliv og skader på infrastruktur. Vi kjenner til 14 jordskjelv de siste 2000 år med over hundre tusen omkomne, og over 30 jordskjelv de siste 100 år har hatt over ti tusen drepte
 4. Alle av de verste katastrofene i nedtegnet historie har vært naturkatastrofer - jordskjelv, tsunamier, sykloner og oversvømmelser. Natural Hazard vs Natural Disaster En naturlig fare er en naturlig forekommende hendelse som utgjør en trussel mot menneskers liv eller eiendom
 5. Jordskjelvet i Ancash i 1970 i Peru var et undersjøisk jordskjelv som inntraff den 31. mai. Kombinert med et jord- og snøskred, som ble utløst av jordskjelvet, så er dette den verste naturkatastrofen i Perus historie. Jordskjelvet rammet regionene Ancash og La Libertad. Episenteret til jordskjelvet lå 35 kilometer utenfor kysten i Stillehavet
 6. De anslår at det er 70 prosent risiko for at Tokyo vil bli rammet av et jordskjelv med en styrke på 7, 0 eller høyere på Richters skala før 2050. Som det står i boken som er delt ut til alle husstander i Tokyo: «Dette er ikke en 'hva nå hvis'-fortelling
 7. Eivind (9): - Jeg trodde jeg kom til å dø. Da jordskjelvet i Katmandu fikk familien Gullbrås hus til å riste, trodde Eivind at storebroren spøkte med ham

Tidenes kraftigste jordskjelv tilsvarte styrken til en

 1. Nå ser ekteparet frem til å få oppreisning for uretten de har blitt utsatt for av Nav. Foto: Terje Aspdahl. Sonet 60 dager for trygdesvindel: - Verste var å være i fengselet over julen og vite at Kari satt alene her i Spania Syv jordskjelv i Alicante i dag tidlig. Corona-tiltak i Valencia-regionen kan bli utvidet med en uke
 2. De Jordskjelv i Indiahavet i 2004, kjent av det vitenskapelige samfunnet som store jordskjelv fra Sumatra-Andaman, 1 et jordskjelv under vann, skjedde klokken 00:58:53 UTC (07:58:53 lokal tid) 26. desember 2004, med et episenter utenfor vestkysten av Sumatra, Indonesia. Jordskjelvet utløste en serie ødeleggende tsunamier langs kysten av de fleste landmasser som grenser til Det indiske hav.
 3. Jordskjelv — årsak til store trengsler Vakttårnet - forkynner av Jehovas rike - 1987 Jordskjelv, bibelske profetier og du Våkn opp! - 2002 Se mer. Vakttårnet - forkynner av Jehovas rike - 1975. w75 1.2. s. 51-53. Jordskjelvene berører oss alle.
 4. Dødbringende jordskjelv i Armenia - den verste tragedien i 1988 - Historien - 2020. De, som alltid, lot som om de prøvde å fornemme hva som skjedde og å ta de riktige tiltakene, og å forstå omfanget av katastrofen, ønsket de ikke å innse deres hjelpeløshet
 5. En massiv jordskjelv som målte 9,0 på Richters skala rystet indiske hav 26. desember 2004. Det ble etterfulgt av etterskjelv som måler 6,3 til 7,0. Den undersjøiske jordskjelv sendte massive og kraftige bølger av vann til kysten av 11 land, inkludert fjerne land som Kenya og Sør-Afrika. Dette tsunami var den verste i historien

* Japan, 2011 (9,1): Jordskjelvet med tsunami krevde 18.500 menneskeliv og ødela et atomkraftverk, noe som førte til den verste kjernekraftulykken på 25 år. * Indonesia, 2004 (9,1): Jordskjelvet i sjøen utenfor Sumatra utløste en tsunami som kostet 220.000 menneskeliv rundt Indiahavet, 168.000 av dem i Indonesia alene De tre verste jordskjelvkatastrofene i Japan . 1923: Kantō-jordskjelvet. Beregninger har vist at skjelvet målte mellom 7,9 og 8,3 på Richters skala Flere store jordskjelv ventes. HELT siden det ble oppfunnet instrumenter som kan måle styrken på jordskjelv, har forskere registrert hundrevis av større jordskjelv. Jordskjelv som inntreffer langt fra bebodde strøk, er man ikke særlig opptatt av, og de får liten eller ingen dekning i mediene Helsemyndighetene melder om det verste corona-døgnet siden pandemien traff Spania i mars. De siste 24 timene er det registrert 902 nye smittede her i Valencia-regionen. Hele syv personer har dødd av komplikasjoner etter å ha fått Covid-19-viruset. Fire av disse har dødd i Alicante-provinsen. Her er det også 237 nye smittede det siste døgnet Det verste jordskjelvet på flere tiår rammet hardest der det var vanskeligst fra før. Misjonsalliansen ber om penger fra UD og sine givere for å kunne hjelpe folk på beina igjen. Misjonsalliansen er blant de største norske hjelpeorganisasjonene i Ecuador

Verdens verste naturkatastrofer - adressa

Liste over jordskjelv - Wikipedi

Jordskjelvet i Haiti er den verste tragedien som har rammet FN noensinne. 36 av verdensorganisasjonens ansatte er bekreftet omkommet Aceh er et område med særskilt status i Indonesia på nordvestspissen av øya Sumatra.Det offisielle navnet er Nanggroe Aceh Darussalam.Aceh blir ikke styrt som en provins, men som et «område med særskilt status» (daerah istimewa), som er ment å gi mer selvråderett i forhold til sentralregjeringen i Jakarta.. Aceh grenser i sør til provinsen Nord-Sumatra

De 10 verste naturkatastrofer i Peru (av historien) - 202

Jordskjelvet i San Francisco i 1906 - 1906 San Francisco earthquake. fra Wikipedia, den frie encyklopedi San Francisco jordskjelv omdirigerer her. For jordskjelvet i 1989, se Loma Prieta jordskjelv 1989. For jordskjelvet i 2014, se jordskjelvet i South Napa i 2014 17. august 1999 rammet et jordskjelv den tyrkiske byen Izmit og områdene rundt. Det samlede antallet døde talte til slutt 17 000 mennesker. Hellas var de første til å tilby hjelp, utstyr og ekspertise. Og da Hellas den 7. september samme år ble rammet av et mindre jordskjelv, som resulterte i 143 drepte, gjengjeldte Tyrkia hjelpen Jordskjelv er rystelser og bevegelser i bakken på grunn av plutselig utløste bevegelser i jordskorpen eller øvre del av mantelen, den såkalte litosfæren. Rystelsene kan forårsake skader på bygninger, og om jordskjelvet inntreffer under havet kan en flodbølge, tsunami, utløses og beveger seg over lange strekninger og forårsaker store ødeleggelser når den når land

Jordskjelvet i Oslo i 1904 - jordskjelv

Verste utbruddet i USAs historie. I 1980 stod vulkanen for det som regnes som det verste utbruddet i USAs historie, og drepte hele 57 mennesker. I tillegg ble 200 hjem ødelagt og over 300 km veier ble ødelagt. Hele nordsiden av vulkanen raste ut og skapte det største jordraset vi kjenner til Minst sju mennesker er trolig døde etter jordskjelvet i Italia, og det fryktes at antallet kan stige. - Halve byen er borte, sier ordføreren i småbyen Amatrice

- Det er det verste jordskjelvet jeg har opplevd, sier Matteo Berlenga, som bor i nærheten av byen Gubbio sentralt i Italia, til R. Italia blir relativt ofte rammet av jordskjelv. I 2009 mistet over 300 mennesker livet da et skjelv med styrke på 6,3 rammet L'Aquila sentralt i landet Redningsarbeidere leter i sammenraste bygninger og knuste biler etter overlevende i Japan. Myndighetene mener krisen er den verste som har rammet landet siden andre verdenskrig Vulkanutbrudd, epidemier og jordskjelv har endret historien mer enn én gang. Byer har forsvunnet under aske, lava og flammer eller er lagt øde av pest. Da svartedauden herjet sent i middelalderen, døde omtrent halvparten av Europas befolkning, og da en voldsom orkan rammet den amerikanske østkysten 8. september 1900, døde 8000 innbyggere i byen Galveston

- Verste jordskjelv i manns minne D

Over 500 skadet i<br/>jordskjelv i Japan - Aftenposte

Hellas og Tyrkia er rammet av et jordskjelv med en styrke på 7. Publisert: 30.10.20 kl. 13:30 Oppdatert: 30.10.20 kl. 14:29 Jordskjelvet fant sted i Egeerhavet i Middelhavet mellom den greske. Jordskjelvet og snøskredet resulterte sammen i et enormt tap på nesten rundt 70 000 mennesker. Dette jordskjelvet regnes også som den verste katastrofale naturkatastrofen i Peru. Ancash jordskjelv ble forårsaket på grunn av kollisjonen mellom South American Plate og Nazca Plate

Bagan

I «Verdens verste naturkatastrofer» - som altså vises kl. 21.00 i kveld - vil derimot se på de verste naturkatastrofene som har preget verdenshistorien, fra voldsomme jordskjelv, historiske flodbølger og forferdelige branner. Ti eksperter har laget listen over naturkatastrofene,. Eksempler kan være jordskjelv, orkaner og flodbølger. Men hvilke naturkatastrofer er det som har skapt mest ødeleggelse gjennom tidene? Hvor skjedde de og hva var utfallet? Det får du svaret på her. #10: Jordskjelvet Aleppo Jordskjelvet Aleppo inntraff den 9. august i 1138 Dor Av Kolera Verden Klar Tale - Målt I Tap Av Menneskeliv Er Jordskjelvet En Av De Verste Naturkatastrofene Noensinne. Uib Forskere Om Haiti Og Jordskjelv Kommunikasjonsavdelingen Universitetet I Bergen - Mellom 100.000 Og 316.000 Mennesker Mistet Livet I Skjelvet. Bibel Noen Vitnesbyrd Fra Haiti - Les Mer I Store Norske Leksikon De verste folkene på trening. 3 kommentarer. - De som kaster vekter. Jeg har gått ut av telling på alle de gangene som jeg har nesten fått hjertestans når jeg tror et jordskjelv rammer treningssenteret Gjennom sprenget av musikk i øret,. Om Jordskjelv Jordskjelv No - Les Om Historiens Verste Jordskjelv Her. Oppland Arbeiderblad Jordskjelv Pa Feil Sie Ta Mjosa I Natt . Over The Time It Has Been Ranked As High As 1 238 099 In The World, While Most Of Its Traffic Comes From Norway, Where It Reached As High As 5 408 Position

Jordskjelv N (Definite Singular Jordskjelvet, Indefinite Plural Jordskjelv, Definite Plural Jordskjelva Or Jordskjelvene). Jordskjelv Wikipedia : Halve Vefsn Våknet Av Et Høyt Smell Og Rystelser I Huset I Natt: Jordskjelv Tsunami Japan 2011 By Henrik Ostrem , Selv Om Aktiviteten I Norge Er Moderat, Er Noen Få Jordskjelv I Den verste monsterbølgen er utvilsomt Tsunamien. Den kan bli enormt stor, og kommer ofte som resultat av jordskjelv eller jordras på havbunnen. Noen kilder oppgir at så mange som 200 000 mennesker kan ha mistet hvis man regner med de som døde både på grunn av jordskjelvet og den etterfølgende tsunamien,. - Jordskjelvet i 2010 er ett av de verste vi har hatt. Skjelvet hadde sitt episenter rett utenfor. Les mer. Bistandsaktuelt. Boks 8034 Dep. 0030 OSLO. Tlf 23 98 00 00. Faks 23 98 00 99. gz@norad.no. www.bistandsaktuelt.no. Flere saker fra Bistandsaktuelt. Gresshopper på tokt plyndrer avlinger i fattige land Her er de verste tsunamier i historien. Boxing Day Tsunami - 2004 . Aceh, Indonesia, den mest herjet regionen rammet av tsunamien. US Navy / Wikimedia Commons / Public Domain. Selv om dette var den tredje største jordskjelvet i verden siden 1990, er omfanget 9,1 temblor husket for den dødelige tsunamien som den undersjøiske skjelvet sluppet.

De fleste tenker på fysisk gjenopptrening når det snakkes om rehabilitering. Først i de senere år er det blitt rettet oppmerksomhet mot pasientene og pårørende sine behov for psykologisk og sosial støtte i rehabiliteringsprosessen (7,8), og utarbeidelse av individuelle planer er blitt lovpålagt (9) Det skal svært mye til at et jordskjelv er det verste som kan skje, beroliger vegdirektøren. Han viser til at en tunnel som sprenges ut gir sterkere rystelser enn noe jordskjelv i Norge. - Hver sprengsalve driver tunnelen fem meter lengre inn i berget. Deretter renskes fjellet, det sikres med bolter og sprøytes med stålfiberarmert betong

Hvordan oppstår et jordskjelv? Få svaret her illvit

Jordskjelvekspert tror det verste er over i Sørøst-Asia, men at det vil komme småskjelv i flere måneder framover Jordskjelvet på Haiti er den verste katastrofen FN noen gang har opplevd. Det sier en talskvinne for organisasjonen. Av Merete Vikre Lørdag 16.01 2010. Del. Hun peker på at denne katastrofen har berørt regioner med lite infrastruktur Historiens verste naturkatastrofer Introduksjon Menneskets historie har ofte vært preget av naturkatastrofer. Slike katastrofale hendelser ofte føre til døden av tusenvis av mennesker, og de også legge avfall til boliger og eiendom i berørte områder. Dette lysbilde vil detalj mange f

Han drømmer om skole

Skjelvet inntraff 20 kilometer nordvest for Port-de-Paix, med en dybde på 15,3 kilometer, ifølge US Geological Survey. I 2010 ble Haiti rammet av et jordskjelv med styrke 7,0. Mellom 100.000 og. Klokka var 1156 da Nepal opplevde sitt verste jordskjelv siden 1934. Da det første skjelvet slutter etter et par minutter, kaster Eldrid på seg klær og løper ned fra leiligheten i andre etasje. I en hage samles naboene og venter forskremt på etterskjelvene de vet kommer Rato Machhendranath tempelet ble fullstendig ødelagt i jordskjelvet. Totalt sett ble 9000 mennesker drept og nesten 22.000 ble skadet. Med en størrelse på 8,1 på ritchers skala, ble skjelvet sett på som den verste naturkatastrofen i Nepal, siden jordskjelvet i Nepal-Bihar i 1934. Vi besøkte Nepal i juli 2018 Jordskjelvet med en styrke på 6,2 rammet sentrale deler av landet klokken 3.36 natt til onsdag. Amatrice, som ligger om lag 130 kilometer nordøst for Roma, er blant de hardest rammede stedene Nå ligger store deler av landet i ruiner etter det verste jordskjelvet på 200 år. Får ikke kontakt - Vi er heldigvis hjemme nå, sier Konradsen Ceide, som er initiativtaker, prosjektleder og.

1970: A cyclone hits Bangladesh, killing 500,000 people. This is the worst natural disaster of the 20th Century Et jordskjelv i Kina i 1976 drepte minst 230.000 (uofisielle kilder hevder det var over 700.000 døde) Her er en liste over de siste 120 år: 1887: 900 000 mennesker omkommer da Kinas gul.. De beste/verste koronademonstrasjonene. Folk har fått nok av den globale viruspandemien, og det vises. Vi har samlet de dummeste demonstrasjonene og markeringene mot korona og tiltakene som følge av sykdommen. I tillegg hevder storebror Corbyn at det er sola som forårsaker jordskjelv, noe som gjør at han kan forutse dem Minst 45 mennesker er blitt frelst da dødstallet steg til 36 i Tyrkias jordskjelv med en styrke på 6.8. En smårolling var blant dem som ble frelst på søndag, det kom frem et opptak som viser en to år gammel jente som ble reddet. Småbarnet som var dekket av støv ble sett smilende i armene til en redningsarbeider. Tyrkisk redning.

Video: jordskjelv.no - jordskjelv.n

Jordskjelvet i India, Pakistan og Afghanistan på mandag rammet tusenvis av mennesker. De verste skjelvingene er over, men det er ikke krisen. Krisen er heller ikke over i Nepal, der det sterkeste jordskjelvet i landet på 80 år, målt til 7,9 på Richters skala, intraff for et halvt år siden Haiti har vært kjent for ekstremt høy kriminalitet allerede før jordskjelvene. Å klare å bure inn noen av lederne i de kraftig væpnede kriminelle gjengene som har regjert gatene, har vært en av få lyspunkter for Haitis myndigheter de siste årene. Til det fikk de hjelp av FN-soldater

Disse katastrofer, som den 2004 Indiahavet Tsunami, orkanen Katrina og Haiti jordskjelvet i 2010, vil være etset i minnene om overlevende i generasjoner. Flom . De tre verste naturkatastrofene i de siste 1000 år har alle vært flom, og de har alle funnet sted i Kina. Huang He River flom i 1931 er den verste naturkatastrofen i manns minne De største katastrofene ser du ikke på kino, de hender i det virkelige livet. De har rammet jorden siden tidenes morgen og det vil skje igjen. Her kan du lese om de kraftigste jordskjelvene og de mest dramatiske meteoritteksplosjonene - de kraftigste stormene og de verste brannene. Global oppvarming fører ikke bare til varmere klima, men også masseutryddelser

Jordskjelv - Wikipedi

Bare tre år etter jordskjelvet var Beichuan gjenoppbygd. Men fortsatt kjemper de overlevende for å komme videre etter en av tidenes verste naturkatastrofer i Kina. Tre familie Den Emmy-belønte regissøren Zhao Qi følger tre familier etter jordskjelvet og fram til fullføringen av den nye byen gammel_mann: Jeg har akkurat sett et jordskjelvprogram på National Geographic, og prøver å komme over svimmelheten.Drittprogram, med konstant flimrende filming og klipping verre enn de verste musikkvideoer, en salig røre av fort og sakte film fremover og baklengs, ledsaget av en messende stemme og katastrofemusikk Det kraftige jordskjelvet skjedde i byen Christchurch i New Zealand. Skjelvet målte 6,3 i styrke. Det ble utløst bare 4 kilometer under jordens overflate. Det skriver nyhetsbyrået NTB. New Zealands statsminister John Key frykter at antallet døde vil stige. - Kanskje vi nå opplever New Zealands verste dag, sa Key til en lokal TV-kanal. Japan er rammet av den verste krisen siden andre verdenskrig, sier landets statsminister Naoto Kan Helene (31) opplevde det kraftige jordskjelvet i California: - Hele hotellet svaiet Forsikringsselskaper vil erstatte avbestilling til jordskjelvområder - Da det verste var over, var det bare å komme seg ut av den ødelagte bygninge

Det verste er aikke dårlig vær, jordskjelv eller annen ulykke ; det verste er at de aktuell alndene ikke klarer å løse problemene på egenhånd, men trenger hjelp. 23. ET JORDSKJELV målt til hele 7,9 på Richterskalaen rystet sentrale og nordlige deler av Japan tirsdag, uten at det ble meldt om personskader eller materielle ødeleggelser Jordskjelv 51 døde og over 700 skadde i jordskjelv i Albania - nå vil albanerne i Ski hjelpe til etter naturkatastrofen Ørjan Rolness (48) fra Drøbak opplevde jordskjelvet på ferie i Los Angeles: - Det var ganske skremmende da vi kjente at husene begynte å vai Aceh er et område med særskilt status i Indonesia på nordvestspissen av øya Sumatra. Det offisielle navnet er Nanggroe Aceh Darussalam. Aceh blir ikke styrt som en provins, men som et «område med særskilt status» , som er ment å gi mer selvråderett i forhold til sentralregjeringen i Jakarta Glamdalen Verste Aret Siden 1980 - Hellas Og Tyrkia Ble Fredag Rammet Av Et Jordskjelv Med En Styrke På 6,6. Jordskjelv Haiti Mellom 45 000 Og 50 000 Dode : Jordskjelv Katastrofen På Haiti Har Apokalyptiske Dimensjoner For Befolkningen I Den Hardt Prøvede Øynasjonen. Venter Pa Skjelvet Kommunikasjonsavdelingen Universitetet I Bergen I jula 2004 ble Bengalbukta rammet av et jordskjelv med en etterfølgende og ødeleggende tsunami i Indiahavet. I år har det kraftige monsunregnet i Pakistan satt store deler av landet under vann. Det verste monsunregnet på 80 år har rammet Pakistan. Nesten hele landet lider store skader, med tap av hus, husdyr og over 2000 mennesker er. Verste krise siden krigen. Søndag sier Japans hardt pressede statsminister, Naoto Kan, at krisen som nå rammer Japan er den verste siden andre verdenskrig, og oppfordrer landet til å holde sammen. Det sa han under en tv-tale søndag

 • Premier league top scorer 16/17.
 • Aushilfe hadamar.
 • Hwa affalterbach entlassungen 2017.
 • Microsoft konto gmail.
 • Ubestemt pronomen nynorsk.
 • Tekstil print as bergen.
 • Hovedstad i tanzania.
 • Katakomben paris geheimer eingang.
 • Smerte i testikkel.
 • Hvorfor bli leder.
 • Liker ikke øyekontakt.
 • Handicapparkering krav.
 • Mymuesli berlin paul lincke ufer.
 • Ard text 200.
 • Deo wiki.
 • Stadt hildesheim als arbeitgeber.
 • Pæresokkel.
 • Alaska railroad jobs.
 • Klemme hull på hemoroide.
 • Bundestagswahl 2017 datum.
 • Oberhausen film festival.
 • Vito schnabel 2018.
 • Altibox filmnyheter.
 • Brystbilder.
 • Dornröschen geschichte zum ausdrucken.
 • Kvartil excel.
 • Etterretning forsvaret.
 • Ue78ks9005 test.
 • Yrker du ikke visste om.
 • Imdb tv top 100.
 • Metall resirkulering.
 • Longitud latitud google maps.
 • Eksentrisk trening legg.
 • Neutronenbombe strahlung.
 • Uformell regel.
 • Db agentur genthin.
 • Restplasser til tyrkia.
 • Nissan 350z pris.
 • Vasemaleri antikken.
 • Big waves surfing videos.
 • Anunnaki.